3 Kritische Data Protectie

Uw website is het levensbloed van uw bedrijf, en zonder dat zou u gezonken zijn. Als u een gezonde en gelukkige site wilt hebben, die geen arm en een been kost om te runnen, dan is dit artikel voor u! In dit artikel bespreken we 3 kritieke punten voor gegevensbescherming, die essentieel zijn om uw WordPress website veilig te houden tegen kwaadwillige aanvallen. Wij zullen ook bespreken hoe de invoering van deze praktijken hackers weghoudt van uw kostbare inhoud. Laten we beginnen! 

1. AVG-naleving voor EU-bezoekers

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een privacywet van de Europese Unie waarin zeven grondbeginselen betreffende persoonsgegevens worden uiteengezet. Die richtlijnen houden onder meer in dat er eerlijkheid en transparantie moet zijn, dat er zo weinig mogelijk gegevens moeten worden opgeslagen en dat alles wat verzameld wordt, nauwkeurig moet kunnen zijn.

WordPress heeft een AVG-compliance WordPress-plugin waarmee u eenvoudig kunt voldoen aan de voorschriften van deze wet.

WordPress Plugin die de website van de klant veilig houdt

WordPress heeft een AVG-compliance WordPress-plugin waarmee u eenvoudig kunt voldoen aan de voorschriften van deze wet, genaamd WP GDPR Compliance. Dit type service helpt u om te voldoen aan de nieuwe privacywetten van de Europese Unie door u te helpen probleemgebieden op uw WordPress site op te lossen. De software plaatst ook waarschuwingsberichten in bepaalde delen van uw WordPress CMS; op deze manier worden potentiële klanten geïnformeerd voordat ze een beslissing nemen over het kopen van of werken met bedrijven die zich niet aan deze richtlijnen houden (AVG). Het vereist wel wat installatiewerk, maar als het eenmaal is geïnstalleerd, weet u zeker dat u al een stapje dichter bij het beschermen van uw klanten haar persoonsgegevens bent.

 2. Data Beveiliging op Uw Hosting Server

Gegevens kunnen het levensbloed van elke site zijn en mogen niet zomaar als een extra kostenpost worden behandeld. Het is belangrijk dat wij begrijpen hoe onze gegevens worden gebruikt, of misbruikt in sommige gevallen, zoals wanneer adverteerders u volgen zonder uw toestemming!

Het is belangrijk dat site-eigenaars zorg dragen voor alle gegevens die zij in hun bezit hebben. Daaronder valt ook het opslaan van wachtwoorden en gebruikersnamen op de server, ook al gaat het maar om wat informatie!

De kans is groot dat u al stappen onderneemt om regelmatig back-ups te maken en ervoor te zorgen dat niemand ongeoorloofd toegang kan krijgen tot de persoonsgegevens van uw klanten. Als al uw gegevens klein zijn, zou dit voldoende beveiliging moeten zijn!

Door de nodige stappen te ondernemen om uw bezoekers tegen hackers te beschermen, zorgt u ervoor dat zij niet kwetsbaar achterblijven als er ooit een data lek is. Zorg ervoor dat u hier meer moeite voor doet dan alleen voor normale websites nodig zou zijn!

3. Het Beheren van User-Generated Content (UGC)

Als u verstand hebt van content marketing dan kent u het vast al User-Generated Content, of UGC, is belangrijk voor WordPress omdat het de belangrijkste manier is waarop mensen uw bedrijf leren kennen.

Er zijn echter nog steeds juridische implicaties rond de inhoud zelf. Zo kan zelfs zoiets eenvoudigs als het eigendomsrecht van een gebruiker op zijn eigen creaties ter discussie staan wanneer hij die online met anderen deelt via sociale media of andere websites zoals Facebook, waar het misschien niet van tevoren wettelijk gelicentieerd is voor commercieel gebruik.

In sommige gevallen claimen deze platforms in de loop der jaren immuniteit voor wat mensen erop plaatsen, omdat “hun voorwaarden dat zeggen”, hoewel deze rechtvaardiging vaak veel ruimte voor interpretatie laat over hoe ver de verantwoordelijken eigenlijk zullen gaan als ze later door iemand anders worden aangevochten die beweert dat hij onrecht heeft gedaan volgens de verschillende wetten op het auteursrecht, zoals de laatste tijd steeds vaker gebeurt sinds veel advocatenkantoren die specifiek gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken (en die alle mazen in de wet kennen) de laatste tijd in opmars zijn.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de WordPress site die u gebruikt een effectieve manier heeft om met UGC om te gaan.

Gebruikers zijn namelijk een cruciaal onderdeel van het succes van uw bedrijf, en zij verdienen het om gehoord te worden. Om hen in staat te stellen hun mening op de site te geven hebt u ingebouwde functies zoals commentaren of trackbacks die kunnen helpen om hun gedachten ook geldig te maken!

Een goede manier waarop dit zou kunnen gebeuren is door bij te houden wat er door deze gebruikers via verschillende kanalen gepost wordt, zodat wij, als er verbeteringen moeten worden aangebracht, weten wie er het meeste baat bij heeft (u!).

Als eigenaar van een WordPress website moet u stappen ondernemen om gebruikersinformatie te beschermen.
Gegevensbescherming is een belangrijk punt voor elk bedrijf, maar het is niet iets waar u over hoeft te stressen als uw site minder dan duizend bezoekers per maand heeft. Een goede manier om ervoor te zorgen dat de wetten op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer worden nageleefd en nageleefd? Gewoon zorgen voor boilerplate documentatie als onderdeel van uw inhoud strategie of een of twee plugins gebruiken die bereidheid tonen!

Hoe meer een site groeit, hoe meer maatregelen u moet nemen om hem te beschermen. Dat komt niet alleen doordat uw gegevens grotere vissen aan de haak hebben, maar ook omdat populaire sites het doelwit zijn van spamberichten en pogingen om toegang te krijgen tot de gegevens van anderen – ook die van bezoekers.

Als u eigenaar bent van een grote WordPress website of een netwerk van kleinere sites die uitgebreide persoonsgegevens bevatten, kan professionele hulp een uitstekende beslissing zijn. Dat kan externe begeleiding inhouden rond wetgeving en naleving door goed geïnformeerde professionals, of iets dat is aangepast aan de omvang van uw bedrijf en de ambities voor de toekomst!